Brogården


Alla kurser hos Brogårdens Hund bygger på positiva metoder, med focus på en god relation, ömsesidig respekt och en god känsla för hunden.
Välkommen till Brogårdens Hund
 
 Har du frågor kring kursutbud/kursstarter kan du maila till info@brogardens.se eller ring 073-8218303.
Betalningsalternativ av kurs, till BG eller med Swish på plats.
För hundens skull använder vi sele hos oss på Brogården
 
 
 
Valpkurs.

Om vi bygger upp en god relation och lär våra valpar goda vanor skapar vi en god grund för den vuxna hunden. Vi går igenom hur vi skapar bästa förutsättningarna för hantering, kontakt, koppelträning och inkallning. Vi kommer att prata om hundens behov och känslor samt problem som kan uppstå och hur löser vi dem bäst för hundens skull.
6 tillfällen med praktiska övningar och ett tillfälle med bara teori. Teoripasset tar ca 2 tim. Vi använder sele under träning för hundens skull.

Pris 1350 kr


Vardagslydnad med aktivering.

En kurs för alla hundar över 6 månader oavsett kunskapsnivå. Vi går igenom grunderna för hundens välmående, att skapa en god kontakt och en god relation. Vi jobbar med kontakt övningar, mental aktivering, självförtroende koppelträning, sitt, ligg, stå, möten, olika aktiveringsövningar mm. Vi använder sele under träning för hundens skull.
6 tillfällen 1,5 tim

Pris 1350 kr


 

Balans, styrka och kroppskontroll – nybörjare.
Att ha bra balans och en bra kroppskontroll har många fördelar. En hund med dålig balans och kroppskontroll löper större risk att skada sig. En bra balans och koordination samt styrka och flexibilitet i muskulaturen gör att hunden kan röra sig optimalt. När man har kontroll på kroppen stärks även knoppen. En bra balans och kroppskontroll stärker självförtroendet och kan hjälpa den osäkra hunden. En kurs för dig som vill stärka både kropp och knopp hos din hund. Vi jobbar på hundens villkor och med positiv förstärkning

5 tillfällen/ 1 tim

Pris 1100 kr


Friskvård – Balans, styrka, kroppskontroll – fortsättningskurs.
För dig som har gått nybörjar kursen och upptäckt vilken fantastisk träning detta är.
Att ha bra balans och en bra kroppskontroll har många fördelar. En hund med dålig balans och kroppskontroll löper större risk att skada sig. En bra balans och koordination samt styrka och flexibilitet i muskulaturen gör att hunden kan röra sig optimalt. Vi går igenom hundens kropp, lär känna vår hunds muskulatur, massage för husbehov, kondition och hundens välmående. När man har kontroll på kroppen stärks även knoppen. En bra balans och kroppskontroll stärker självförtroendet och kan hjälpa den osäkra hunden. En kurs för dig som vill stärka både kropp och knopp hos din hund, denna kurs är inte bara kroppstärkande utan den är även relationsstärkande. Vi jobbar på hundens villkor och med positiv förstärkning.
OBS vid uppvärming och kondition kommer även tvåbenta få jobba och det behövs kläder efter väder 😊

7 tillfällen/ 1,5 tim

Pris 1450 kr


Aktiverings kurs

Under tre kurstillfällen provar vi på olika aktiverings övningar med våra hundar. Kul och nyttig träning

3 tillfällen / 1.5 tim

Pris 900 kr


Koppelträning

Lugna sköna koppelpromenader utan drag i kopplet är det focus på under dessa tre tillfällen. Kom igång och gör koppelstunden trevlig för både hunden och dig själv.

3 tillfällen / 1.5 tim 

Pris 900 kr


Klicker – intro

En introduktion till klicker träning, vi klickar in hundarna och börjar jobba tillsammans med olika övningar. Fantastiskt roligt, ge träningen en ny kick med ett klick 😉

3 tillfällen / 1.5 tim

Pris 900 kr


 

 

Valp & hundägarskola privat träning för hela familjen

Den här kursen är delvis online (teori) och praktisk träning på Brogårdens Hund.

Gå dina kurstillfällen när det passar dig. Dina träningsträffar bokar du när det passar dig under fliken BOKA HÄR i hemsidans meny

Med focus på en god relation – ömsesidig respekt – positiva upplevelser – beteenden & känslor – välfärd för hunden

Valpens första tid, 8 veckor hos sin uppfödare är oerhört viktig för hur valpen kommer att reagera i olika situationer. 

Efter 8 veckor är det du som tar över att ansvaret att din hund blir en trygg individ. Ju fler positiva upplevelser du kan ge din hund desto lättare kommer ni att ha det i livet.

Den här kursen kan du börja redan innan valpen flyttar hem, du får de första teoriblocken och support i kursens forum så snart du är anmäld och kursen är betald.

Teori lektioner online

6 privata lektioner på Brogårdens Hund / 1 timme per gång

1 teorilektion på Brogårdens Hund ca 2 timmar

När valpen är 10 veckor kan du börja den praktiska träningen hos oss på Brogårdens Hund. Vi bokar då in 6 privata träningar och en teorilektion i vår lokal på Brogårdens Hund

Teori online-  du kan i lugn och ro kan läsa hemma.

Den praktiska träningen bokas in ett tillfälle per vecka.

Vad ingår i kursen?

 • Innan valpen flyttar in
 • När valpen flyttat in
 • Relationen med min valp
 • Veterinärbesök -vaccinationer
 • Socialisering – vikten av positiva upplevelser
 • Hundens behov
 • Beteende & känslor
 • Resursförsvar
 • Hantering
 • Olika miljöer
 • Kloklipp
 • Ensamträning
 • Den viktiga leken
 • Hundens språk
 • Hund & barn
 • Jag själv – vad lär jag min hund?
 • Förebygga problembeteenden
 • Träningsmetoder
 • Vardagslydnad

6 tim praktisk träning

Ca 6 tim teori

Pris 2250 kr

 

 Har du frågor kring kursutbud/kursstarter kan du maila till info@brogardens.se eller ring 073-8218303.Betalningsalternativ av kurs, till BG eller med Swish på plats.För hundens skull använder vi sele hos oss på Brogården

God relation – god kontakt – ömsesidig respekt

Nya möjligheter – läs teorin online och gå dina kurstillfällen när det passar dig. Dina träningsträffar bokar du när det passar dig under fliken BOKA HÄR i hemsidans meny

För en roligare vardag med din hund. Våga tänka utanför boxen, våga utmana dig själv och bli din hunds bästa vän.

Denna kurs har teori online som du läser hemma och den praktiska träningen och uppföljning av teori är här på Brogården. När du har startat din kurs bokar du själv de tider du kan träna i bokningskalendern. Du har 5 privata träningsträffar fördelat på minst en gång per vecka.

Grunden i all hundträning är att ha en god relation med sin hund. Och för att bäst kunna träna sin hund behöver man träna själv.

Vi går igenom grunderna för att lyckas bäst med både hundens och vårt eget tränande. Och den allra bästa läraren är faktiskt hunden när det gäller vårt eget tränande. Får vi inte önskat beteende hos hunden så är det kanske vårt eget beteende vi måste ändra – vi får det vi förstärker, även det vi inte medvetet tränar.

Hunden lär sig hela tiden, gör du?

God relation – goda tränings vanor – motivation – störningar – belöningar – timing – hundens känsla – din egen känsla – närvaro och flexibilitet

5 tillfällen 1 tim praktiska övningar och teori

Teori online – Positiv träning – God relation – Beteenden och känslor – Hundens språk

Pris 1400 kr